Ordet glögg är en modern form av det gamla ordet glögd. Betydelsen är helt enkelt glödgat vin. Detta kommer ifrån sättet att söta ett surt vin eller en besk maltdryck. Kryddningen av vinet hade dels ett medicinskt syfte men oftare var orsaken att dölja smaken på surt och avslaget vin. Det gick för det mesta till så att toppsocker antändes med alkohol och fick rinna ner i drycken och på så sätt söta den.

 

50 cl flaska packas om 13

3407

Hallon-vaniljglögg 3407

 

3406

Äpple-kanelglögg 3406

3405

Saffransglögg 3405

50 cl flaska packas om 10

3403

Jaktglögg 3403

65 cl flaska packas om 12

3408

Björnbärsglögg 3408

3404

Hjortronglögg 3404

3409

Härjedalsglögg 3409

3401

Sockertoppsglögg 3401

3410

Tranbärsglögg